Men usch


Expressen.se


/Percy.

Lika som bär




/Pilen.

Rätt ska vara rätt





/Percy.

"Är detta den bästa kudden med levande plockat dun?"

Percy sitter och kollar på Plus. Sverker testar kuddkvalitet.


/Percy.

Genierna emellan

Följande sms-konversation ägde rum under gårdagskvällen:


Percy: "Nasse är garanterat homosexuell"

Pilen: "Är du på örat?"

Percy: "Nej då, det var bara ett konstaterande. Vad anser du?"

Pilen: "Nej. Icke! Det är mera friendsstatus. Enligt Ior."

Percy: "Ior är för blåögd... He can't face the truth"

Pilen: "Tänk på ugglan då! Att han säger samma sak torde bevisa sanningen."

Percy: "Han är mutad"

Pilen: "Av vem då? Kängurun? Nja, nu yrar du allt."

Percy: "Snarare Christoffer Robin. Det är ju han som har störst intresse av att hålla ihop gruppen."

Pilen: "Vart kommer Tiger in i bilden? Han är ju en utstött, en outcast understundom."

Percy: "Det är Tiger som spelar ut alla mot varandra."


Så går tankarna när det enda på tv en lördagskväll är Melodifestivalen.

/Percy.


Den slående likheten

Som ett stort fan av Grotesco fattar jag inte hur det kunnat undgå mig att Henrik Dorsins karaktär, den dryge Götebörgaren, heter Pihlman. Pihlman! Fattar ni!!! Tillåt mig att kasta ner en enorm polett från mitt eget hjärnkontor. Det är ju skrattretande uppenbart vem han inspirerats av. Dessutom uppträdde han nyss under kvällens schlagerspektakel med nån figur som hette Pål. Kan det bli mera talande än det? Pihlman och Pål, Pilen och Percy...

Först blev jag en smula uppbragt, det måste jag erkänna. Satte nästan kvällsölen i halsen och såg mig själv ringa upp den gode Dorsin för att säga ett och annat om upphovsrätt. Men sedan tog jag några djupa andetag, lugnade ner mig och fick plötsligt en uppenbarelse. Det här är ingen skam och skymf, det är en ära! Det är en ära och en heder att bli porträtterad på dylikt sätt. Visserligen är jag inte götebörgare, men ändå! Så istället för att tjura lutar jag mig malligt tillbaks i min länsstol och tänder en cigarill. Jag häller upp den finaste konjak och smuttar en aning på den gudomliga drycken. Det sprakar från den öppna spisen och från mitt tjänstefolk hörs de allra gladaste tillropen denna lördagskväll. Pilen och Percy, Pihlman och Pål... Välkommen in i den gyllene kretsen Dorsin!


Dorsin som moi? Foto: Grotesco.

/Pilen.

Att umgås på avstånd

Som ni alla känner till vid det här laget så bor ju inte Pilen direkt nästgårds med Percy. Detta är såklart mycket tråkigt.
Vi har ju dock alternativa sätt att upprätthålla vår relation (ex vykort).

För en tid sedan berättade Pilen medelst Short Message Service att det vankades filmkväll, närmare bestämt Indiana Jones 4. Troligtvis satt Pilen och inmundigade alkoholhaltig dryck under självaste tittandet, eftersom handlingen i filmen återberättades för Percy med jämna mellanrum i början:


17-okt-2008 20:47

"Nu är det onda ryssar som slår Forden! Och ett kvinns i page som verkar ond, men hemligt sugen på honom."

17-okt-2008 20:57

"Det låg en marsian i en lödda."

17-okt-2008 21:13

"Jävligt innovativt att skurkarna har svarta rockar med tillhörande svarta hattar."


Dagen efter var Pilen på besök i huvudstaden och var ute och rullade hatt. Självklart hade han inte glömt sin vän som satt hemma helt ensammen:

18-okt-2008 21:56

"Den svenska stadshusen och hon måste ju få kruschera sig! I miss ju! Tänk om du stövlade in här nu! Med utsikt över fjärden. Då skulle jag bjuda på saft."

18-okt-2008 22:01

"Nej för fan! Du, kom hit nu! Kläm en bulle. I love you! Du är min vän...min fina vän."

18-okt-2008 22:24

"Dom spelar plink här! Det är så stämningsfyllt!"

18-okt-2008 22:31

"Jag sitter och sover i en röd skinnfåtölj i en svårt designad hotellbar."

18-okt-2008 23:00

"Det var ett skemten, du vet, som när sickan tar ryssen andningsgrej vid bryggan!"


Tack Pilen!


/Percy

Dagens Åland

Ålänningar är inte bara mer laktosintoleranta än vanliga människor. De krånglar inte heller till det i onödan när det gäller att stava ord precis som de låter ur munnen. Som ålänningar låter alltså.


Foto: Percy


/Percy.


Spännande med Spennare

Ibland när man åker tåg ligger det ett gratis exemplar av SJ:s tidning Kupé på sätet.


Foto: mediabolaget.nu

Det är underhållande läsning må ni tro, särskilt frågespalten "Fråga lokföraren" med Arne Spennare. Det han inte kan om lok, tåg och järnväg är nämligen inte värt att veta. Och läsarna gör sitt bästa för att skicka honom de mest prilliga frågor. Titta bara:

Jag sitter just nu på ett X2000 på väg till Stockholm och utanför fönstret ser jag ett ganska iögonfallande skådespel. Korta oregelbundna ljusimpulser kastas mot omgivningen, och eftersom det inte finns några lampor längs spåret drar jag slutsatsen att ljuset kommer från tåget självt. Så min fråga är: var kommer dessa blixtar ifrån? Sitter det en hustomte under vagnen och fotograferar, är det hjulen som slår gnistor mot rälsen eller vad är det?  /Björn.
(Ur: Kupé nr 2:2009)

Andra ifrågasätter Arne Spennare själv och ser en konspiration bakom hela spalten:

Jag hyser starka misstankar om att det är du själv som sitter och knåpar ihop frågorna till din frågespalt. Min fråga är helt enkelt: Finns det verkligen riktiga personer som är så sjukligt intresserade av tåg?  /Ivar.
(Ur: Kupé nr 10:2008)

Men Arne tar det med ro och svarar att nej, det inte är han som själv knåpar ihop frågorna och nej, det är ingen "tomte" som sitter under tåget och fotograferar. Det hela rör sig om gnistbildning kring lokets strömavtagare. Se där, inga konstigheter. Hatten av för Spennare.

/Pilen.

Dagens Norge

Ytterst omoget, men det är sån Percy är.


Tradusa.se


/Percy.


Torsk på block

Percy är fenomenal på att hitta humor i vardagen. För en stund sedan fick jag ännu ett bevis på det. Han har handlat på Hemköp och funnit detta mästerverk i reklamsammanhang:


Ännu en genial observation av vapendragarn. Foto: Percy.

Det är så mycket jag undrar över. Menar dom att det är extrapris på blockljus eller syftar dom på den "exklusiva" chokladen från Borggården? En choklad som tydligen inte ens får heta choklad utan istället kallas för "Block". Och vad är det damen på bilden gnager på? Är det en gammal pizza eller den ljuvliga kakao-massan utan kakao? Hon ser ut att vara ganska hungrig. Som om hon inte sett föda på minst ett kvartal. Sedan undrar man ju lite över vad "matglada varor" är för någonting. Jag menar, vem är inte matglad? Alla dessa frågor utan svar...

/Pilen.

Sist herrarna ville "hjälpa till"...

Percy hade lönesamtal med sin chef förra veckan.

Några dagar innan denna blodiga förhandling nämndes vad som komma skulle för Pilen. Han var inte sen att ställa upp enligt bästa förmåga för sin vapendragare. Han upprättade ett slags Letter of Recommendation som kunde överlämnas till bossen.

Tack Pilen.







/Percy.

"Jag tyckte väl jag anade en obestämd eftersmak..."

Percy var på konferens i förra veckan. Det var storslaget som vanligt.

Höll dock på att sätta i halsen efter lunchen dag 2 efter att ha kastat ett öga på menyn.


/Percy.



Foto: Percy

Allt är relativt

Från Konsumbutiken hemma i byn:


Foto: Percy, djärvt trotsande jantelagen!

Titta så gourmeigt det ser ut när den jättekända tv-kocken häller det finfina (och dyra! 29:90 kr!) favoritflingsaltet från hinken ner i sin mer tvtittarvänliga skål! 

Verkligen imponerande hur reklammakarna får fram budskapet så tydligt till den rätta målgruppen. Stor konst!

/Percy.


Multimediet Solbrith

I helgen befann sig Percy på minisemester hos sin mor. I vanlig ordning plöjdes det igenom en och annan Allers innan sovstunden i barndomsrummet.

Allers är ju, som alla känner till, en mycket underhållande tidning med mycket matnyttigt innehåll. Spalten "Fråga Solbrith" är inget undantag. Solbrith är ett sk medium som har kontakt med andevärlden och denna gåva vill hon självklart dela med sig av. Möjligtvis mot en liten peng av Allers Förlag kan tänkas.

I senaste numret ställde signaturen "Annika" frågan om Solbrith möjligen kunde hjälpa henne med att se vem det är som sätter på hennes tv under nätterna, hon vaknar nämligen väldigt ofta av att tv:n går för fullt. Otäckt för Annika, men kanske också lite spännande.

Här kan man ju tänka sig att Annika anar att det är någon ande som spelar henne nattliga spratt medelst tvpåsätteri nattetid och att Solbrith ska bekräfta detta spännande faktum.

Där bedrog hon sig allt. Solbrith svarar helt sonika att Annika ska börja tänka på att inte ha sin tv på stand by-läge på kvällen, eftersom en television då kan gå igång av sig själv så att säga.

Så talar ett sant multimedium.

Tack snälla Allers för att ni finns.

/Percy.

RSS 2.0