Percy vardagspysslar

Percy har tvättid.

För att göra detta nödvändiga ont lite roligare har jag hittat på en liten lek. Jag brukar tänka att jag sitter i fängelse, ett sånt där maximum security prison, och att jag jobbar i tvätteriet.

Ni vet, det är jättevarmt och det är en massa ånga och det är en massa män som går omkring och är helt blanka i ansiktet och svetten rinner. Man tar tag i stora dasslock som trycks ner och det pyser jättevarm ånga i ansiktet.

Kanske är det vakternas uniformer man pressar. Plitarnas. Och om man är lite busig så "råkar" jag hålla ner dasslocket lite för länge och vaktens uniform "råkar" bli förstörd. Jag vet att jag riskerar en vecka in the hole för detta, men det är det värt. Jag får mycket cred av mina medfångar om jag gör det. Får cigaretter på halvtimmesrasten sen ute på gården. Man ska undvika att gå och hämta extra tvättmedel i förrådet dock. Där kan det finnas gangbangers som gömmer sig och bara väntar på att tillfället ska dyka upp för att kunna överfalla mig. Men jag är förberedd. Jag har en sked som jag har stulit från matsalen och den har jag slipat så nu är den som en vass kniv som jag alltid bär med mig.

Inga konstigheter.


/Percy.

En billig kopia enligt Reidar

Nu ska Kanal 5 börja sända en realityserie om livet på en Finlandsfärja. Vi ska få träffa personalen, festprissarna och ta en titt bakom kulisserna i tax-free-shopen.

Men nog har vi sett det där förr.

 





/Pilen.

"I nästa scen ska vi ha ångest och sen mera ångest"

DN rapporterar om att en "unik samling" bandinspelningar med Ingmar Bergman riskerar att aldrig se dagens ljus. Det är demonregissörens dödsbo som säger stopp och belägg när det gäller att ge ut materialet.

Vad går vi inte miste om! Flera timmars skrattfest!

/Pilen.

Tinylove

Var och hälsade på min brorson häromdagen. Han är alldeles ny här i världen och för denna bedrift hade han fått en massa krims och krams som är roligt om man väger dryga tre kilo.

Det var en liten sak som Percy fastade speciell för. Som var lustigt även för tyngre människor. Fast också ganska makabert.

Skratta och/eller förfäras:


Foto: Percy

Är det inte en liten varningsklocka som ringer?

/Percy.

Percy är observant

Taskigt av frukostpersonalen att driva med de mjölkmagade stackarna...Istället för att ha laktosfritt alternativ till mjölk från normal ko, väljer man att också servera konferensgästerna mjölk med extra laktos.

Fint ska det va.

/Percy.



Foto: Percy


Jobb jobb jobb

Percy har varit på konferens igen i helgen. Det var slitigt, men vad gör man inte för sin arbetsgivare?

/Percy.


Foto: Percy


Djuplodande om finanskungen

Ni missade väl inte gårdagens program?


Foto: Grotesco.

/Pilen.

Bara han inte tar med sig rubel på båten

Percy låter hälsa att han är utsocknes och "dricker brunn". Det trodde jag bara adelsmän från 1700-talet gjorde. Men så har han ju också alltid haft en känsla för stil och hur man för sig i de rätta kretsarna:


Foto: Ur Jönssonligan får guldfeber.

/Pilen.

Det är ju fullkomligt lysande

Ibland blir jag lite förundrad över mig själv. Som idag till exempel.

Det är nämligen så att jag i min mobiltelefon kan göra små anteckningar i en särskild mapp. Där knappar jag ofta in saker som kan vara bra att komma ihåg. Det kan röra sig om alltifrån titeln på en intressant bok till en påminnelse om ett möte och så vidare. Idag gick jag igenom vad jag skrivit och listan var lång med vardagliga saker. Men mitt i alltihop häpnade jag över följande notering:

Manfred direktkontakt med gudfadern banana ink.

Vad i hela friden menar jag? Troligtvis har jag plötsligt fått en snilleblixt och genast tryckt in orden för att sedan lika snabbt glömma bort alltihop. Det hade ju varit smart av mig att också tillfoga en förklaring. Något säger mig dock att följande kan vara en ledtråd:


Foto: Videoklipp.se samt redigerat av Pilen.

/Pilen.

Min fiendes fiende är min vän

Igår var Percy på After Work. Är idag därför lite bakis. Det var en mycket trevlig tillställning, min vän Kjelle hade fixat och pysslat med inbjudningar och stått i. Nu var det ju också så att det främst var för människor som vanligtvis har ett jobb att gå till som kom dit och bjöds på ölen och vinet. Därav namnet "After Work" kan man ju gissa.

Percy var där med sina kollegor och såklart var ju en och annan konkurrent där och smörjde kråset med gratistugg. Man ska hålla sig väl med sina konkurrenter, man vet aldrig när man kan ha nytta av dom.


Foto: YouTube


/Percy.

Lika som bär


Foton: Google

/Percy.

Möjligtvis grilla en skiva eller två i skidbacken i vinter...

Satt precis och käkade middagen och passade samtidigt på att titta på de regionala nyheterna. Ett mycket gripande reportage hade gjorts på Centralsjukhuset här i staden.

Det var Camilla Persson, en kvinna i sina bästa år, som låg och kämpade på en brits och berättade om sitt öde. Hon talade om för oss tittare att hon hade varit i Turkiet och hälsat på goda vänner och hade börjat känna sig dålig när hon kom hem. Hon hade fått hög feber och fått näsblod. Hon sa att hon hade hört talas om någon sorts sjukdom som hade härjat i Turkiet som kallade för "blödarfeber" och blivit naturligtvis hemskt rädd att hon själv hade drabbats av denna plåga. Hon sa också att hon nu var rädd för det var så många "mångubbar" som kom in till henne och tog prover, d v s läkare och sjuksköterskor på infektionsavdelningen. Ja, man kände nu starkt för stackars Camilla där man satt och käkade sin stroganoff.

Efter inslaget väljer man att berätta att detta endast var en övning på sjukhuset.

En övning.

Camilla var alltså en skådespelerska. Inte blödarfebrig överhuvudtaget. Percy känner sig lurad. Känner nu en fadd smak av stroganoff i munnen. Aldrig mer ska Percy äta falukorv. Jävla lur-Camilla.

/Percy.

"Kända från tidningen, Fisk krydda & Rock n ´Roll"

I helgen bjöds det på storslagenhet Hemma i Byn. Det var nämligen den årliga marknaden som vankades under dagarna tre.

Det fanns mycket att glädjas över


Smygfotat av Percy när knallaren inte såg


Percys vän Kjelle, som dagen till ära hade rest ända till Byn från Staden, fyndade glatt bland det rika utbudet



Smygfotat av Percy

Ja, det var svårt att välja som ni säkert förstår, men med dessa förmånliga priser kunde både Percy och Kjelle ekipera sig gott och väl till nästa år. Då är det ju marknad igen som tur är.


/Percy.



Lika som bär


Foton: Google


/Percy.

Får det lov att vara lite krimskrams?

Percy påminde mig just via ett sms att det är höstmarknad i våra hemtrakter. Dessvärre befinner jag mig som vanligt på ostkusten av landet och kan inte närvara. Synd och skam! För i lokalbladet, som man kan läsa som pdf-fil på nätet, ser jag att annonseringen är i full gång med fantastiska budskap som:

Munviga försäljare = en marknadsattraktion

och...

Återkommande knallar år från år = trygghet vid köp

Så ni förstår väl att man blir sugen på att bevittna det hela. Jag ser det framför mig: ett myllrande folkhav, karamellgummor som säljer nougat och bjuder på smakprov ur röda små sandlådespadar, oändliga marknadsstånd med strumpförsäljning, billiga dvd-filmer från 2002 och godisremmar. Inte att förglömma doften från "feskbilen", de grillade majskolvarna och husvagnspirogerna. Och så skränet från tivolit och den galne korvförsäljaren som vrålar "alla är vi korvar i herrens skafferi".

Det är svårt att beskriva det för en oinvigd. Detta måste ses med egna ögon. Det är byn i sitt esse. Eller inte.

/Pilen.

Nu slåss de med gigantiska tops igen



Ni minns väl Gladiatorerna? En gång i tiden sände TV4 en hel hoper amerikanska avsnitt med Agneta Sjödin och Hans Crispin som kommentatorer. De två satt någonstans i Värtahamnen med gigantiska headsets och låtsades se tävlingarna live. Under manusförfattarstrejken för ett tag sedan bestämde sig det stora landet i väst för att återuppliva programidén. Igår kväll såg jag den nya versionen som fyran kvickt köpt in. Som ni sett i Youtube-klippet ovan hade ju gladiatorerna 1989 exotiska namn som Malibu, Lace och Zap. Nu 2008 har dom döpt en kille till Toa. Det tyckte jag var komiskt och talande med tanke på kvalitén på programmet.

/Pilen.

Trio med bumba

Jag vet inte varför TV4 sänder Sommarkrysset i september, men igår kablades det ut över vårt höstlika land i allafall. Det där spektaklet från Gröna Lund. Jag var där en gång för att åka karusell och av en slump gick vi förbi när det var genrep under eftermiddagen. Vi hade tröttnat på sockervadden och satte oss för att vila ett slag medan Martin Stenmarck sjöng Sjumilakliv. Det var precis innan den sången blev ett slags hit. Nåväl, dessa minnen kom över mig igår när jag låg i soffan och det sedvanliga zappandet förde mig till fyran. Ironiskt nog dök Martin Stenmarck upp i rutan igen. Den här gången tillsammans med Peter Stormare och Henrik Hjelt i en så kallad Ladies Night-konstellation. Herre Jesus vad jag skrattade!!! Har ni sett dom uppträda? De framförde Robbie Williams gamla dänga "Let me entertain you" och de verkade ta den på blodigt allvar må ni tro. Särskilt Stormare verkar tro att han har en sångröst likt en gud och vräkte på och gav sig hän så till den milda grad att jag trodde jag skulle tappa andan av mitt råa hånskratt. Stundtals fick jag gömma mig bakom en skämskudde. Sen bytte jag kanal. Men, det här ska alltså kvinnsen gå igång på? Jag är mållös.

/Pilen.

"And the award goes to..."

Läser Aftonbladets lista över svenskar som lyckats med konststycket att nästla sig in i Hollywood. Det är en alldeles otrolig stjärnspäckad lista över filmfolk som gett Sverige ett ansikte over there och som vi ska vara stolta över. Man får också rösta på vilken av dessa svenskar som är ens alldeles egna Hollywoodfavorit.

"Intressant!" tänker Percy och börjar läsa på listan. Det visar sig dock att Nöjesliv inte mäktade med att ge sig när man kommit till Dolph Lundgren, utan man var tvungen att tänja ut listan till maximum med att plocka med Kjell Nilsson och Sofia Eng också för sina minnesvärda roller i Mad Max 2 respektive Wild Wild West.


Aftonbladet Nöjeslivs fina lista över de svenska
bidragen till filmvärlden.

Lustigt i sammanhanget tycker Percy är att man känt sig tvungen att berätta i vilka filmer Kjell och Sofia har spelat i. Ifall man som vanlig biobesökare glömt bort.

/Percy.


Back to basics

Ibland tryter inspirationen när det gäller att komma på vad man ska stoppa i sig till middag. Så istället för att dra till traktens pizzeria blev det en inventering av kokböckerna i bokhyllan. För ni ska veta att Pilen inte är helt oäven på området matlagning. Ge mig en kockmössa och jag ska trixa ihop en sufflé eller ett wienerbröd. Nåja, nästan i alla fall. Men någonstans i jakten på det rätta receptet hittade jag min gamla lärobok i hemkunskap från högstadiet. "Pilen, klass 8A" har jag präntat med min finaste handstil på pärmens insida. Ifall den skulle komma bort. Och där, på sidan 263 under kapitlet "Mat och hälsa" finner jag kvällens meny:

Köttfärslåda

Rustikt och bra.

Jag ska låta boken ligga uppslagen resten av veckan så att jag kan finna ytterligare tips på enkel matlagning och förundras över de pappskallar som måste ha recept och instruktioner i punktform för att skala ett äpple.

1. Skala mot dig i långa tunna skal. Om frukten ska användas hel, ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare. Om frukten ska användas i bitar, dela frukten på längden och ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare.
2. Finfördela så här
Skivor: skär skivor i önskad storlek.
Strimlor: lägg flera skivor på varandra och skär tvärs över skivorna.
Tärningar: skär tvärs över strimlorna.


(OBS: Ovanstående är ett autentiskt recept ur hemkunskapsboken anno 1994).


Den gyllene recpetsamlingen. Foto: Liber förlag.

/Pilen.

Bara 3000 poäng kvar till en stereo...

Det plingade just på dörren och när jag öppnade stod två småglin på förstubron och ville sälja jultidningar. Som den vänlige själ jag är blev det ett seriealbum med Rocky för en hundring. Jag är blödig på det viset. Kan inte säga nej när dom små krakarna står där och brinner för att sälja och få ihop bonuspoäng till en premieprodukt. Jag minns mina egna försäljningsrundor i hembyn där man knackade på varenda hus i hopp om att grannarna ville ha ett exemplar av Julglädje eller Uti vår hage. Så därför gott folk, stödköper jag lite då och då. Men sprid för guds skull inte ut det till fler. Då får jag alla traktens ongar här snart. Och så jäkla givmild är jag inte.

/Pilen.

Låt mig få ta hand om dig

Du har ju mig Percy!

/Pilen.

Percy erkänner sig ensam

Har precis använt funktionen "markera som oläst" på samtliga meddelanden i inkorgen.

/Percy.

"Ett paket cowboysar tack!"

Läser att Pilen hyllar vår Gösta. Ja det gör han rätt i, det var ett tag sen sist.

Kom att tänka på filmen Mannen som slutade röka, ett alldeles underbart verk med The King himself. Jag minns att jag såg den för första gången i hyfsat späd ålder och blev såklart alldeles betagen.

Aldrig har väl en åttaåring känt ett sådant nikotinsug! Tack vare Göstas brillians kunde jag känna hur beroendet slet i kroppen som knivar!

Tror det var under samma era som det fanns chokladciggisar. Jag vet i alla fall att Percy inte var blyg på sådana. Såklart hade jag ett favoritmärke. Minns inte vad det hette, men det var en bild på en cowboy på paketet. Kunde köpas i lanthandeln.

Om jag inte minns fel var Pilen torsk på Camel.


/Percy.


pilenochpercy tipsar om fredagsfilmen

Ni missar väl inte Skenbart som rullar på ettan ikväll? Allas vår briljante Gösta är ju med:


Gösta Ekman som Pompe i Skenbart. Foto: Google.

Nya Wermlandstidningen levererar

Bra att NWT förtydligar resultatet av sina mätningar på webben.

Det kunde ju annars ha fått fasansfulla följder. Folk hade känt sig lurade.

Kanske även bedragna.


nwt.se


/Percy.

IQ, kan räkna upp till hundra

Idol-cirkusen i fyran drar igång den här veckan och jag har hittat de mest underhållande intervjuer från tidigare deltagare på kanalens hemsida, ett slags "vad gör du nu för tiden-reportage". Bland annat har någon letat rätt på Sam Hagberth från fjolårets säsong. Han har just släppt en singel och får frågan vad han har för mål med den.

- Målet är att kunna leva på musiken, och sen släppas utomlands. Man är ju väldigt unik i mer exotiska länder. I Kina till exempel, där finns det ju väldigt mycket människor. Och Tyskland är ett bra land.

Det kallar jag knivskarp omvärldsanalys. Hagberth borde slå en pling till UD och delge dem sina kunskaper. Något att falla tillbaka på ifall det glimrande rampljuset blir för skarpt.

/Pilen.


Vår näste utrikesminister? Foto: TV4.

Percy visar framfötterna

Har varit i Paris på konferens i fyra dagar. Man är nu fullkomligt utsliten av allt antecknande.

/Percy.





Foto: Percy

Gör det enkelt för er

Igår var jag och min gode vän Der Knochenjäger i skogen och plockade svamp. Läser i tidningen att flera svampplockare på senare tid har förväxlat matsvampar med giftiga och blivit sjuka på kuppen.

Så här följer nu lite råd för er skogsamatörer där ute:

1. Den snygga röda svampen med vita prickar till vänster är en flugsvamp. Redan de gamla vikingarna tillagade den inför sina färder mot fjärran länder. En sådan praktfull svamp är självklart också god att äta, så ut och plocka!
2. Den gula svampen till höger är en vanlig kantarell. Alldeles för oansenlig för att kunna tillagas. Rör ej.

/Pilen.


Foto: Google samt Pilens tilltrixningsmaskin.

RSS 2.0