Back to basics
Ibland tryter inspirationen när det gäller att komma på vad man ska stoppa i sig till middag. Så istället för att dra till traktens pizzeria blev det en inventering av kokböckerna i bokhyllan. För ni ska veta att Pilen inte är helt oäven på området matlagning. Ge mig en kockmössa och jag ska trixa ihop en sufflé eller ett wienerbröd. Nåja, nästan i alla fall. Men någonstans i jakten på det rätta receptet hittade jag min gamla lärobok i hemkunskap från högstadiet. "Pilen, klass 8A" har jag präntat med min finaste handstil på pärmens insida. Ifall den skulle komma bort. Och där, på sidan 263 under kapitlet "Mat och hälsa" finner jag kvällens meny:
Köttfärslåda
Rustikt och bra.
Jag ska låta boken ligga uppslagen resten av veckan så att jag kan finna ytterligare tips på enkel matlagning och förundras över de pappskallar som måste ha recept och instruktioner i punktform för att skala ett äpple.
1. Skala mot dig i långa tunna skal. Om frukten ska användas hel, ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare. Om frukten ska användas i bitar, dela frukten på längden och ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare.
2. Finfördela så här
Skivor: skär skivor i önskad storlek.
Strimlor: lägg flera skivor på varandra och skär tvärs över skivorna.
Tärningar: skär tvärs över strimlorna.
(OBS: Ovanstående är ett autentiskt recept ur hemkunskapsboken anno 1994).
Den gyllene recpetsamlingen. Foto: Liber förlag.
/Pilen.
Köttfärslåda
Rustikt och bra.
Jag ska låta boken ligga uppslagen resten av veckan så att jag kan finna ytterligare tips på enkel matlagning och förundras över de pappskallar som måste ha recept och instruktioner i punktform för att skala ett äpple.
1. Skala mot dig i långa tunna skal. Om frukten ska användas hel, ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare. Om frukten ska användas i bitar, dela frukten på längden och ta bort kärnhuset med kärnhusurtagare.
2. Finfördela så här
Skivor: skär skivor i önskad storlek.
Strimlor: lägg flera skivor på varandra och skär tvärs över skivorna.
Tärningar: skär tvärs över strimlorna.
(OBS: Ovanstående är ett autentiskt recept ur hemkunskapsboken anno 1994).
Den gyllene recpetsamlingen. Foto: Liber förlag.
/Pilen.
Kommentarer
Trackback